vi hittar billigaste Mobilabonnemanget!

Ett mobilabonnemang hänger med länge, framförallt eftersom det är en återkommande kostnad; vilket innebär att det finns ett flertal incitament till att jämföra och köpa det billigaste mobilabonnemanget. Men vilka är egentligen billiga, och framförallt, hur urskiljer man dyra abonnemang från de prisvärda?

I den här artikeln tänkte vi ge svar på just detta – ihop med lite tips på vad man ska tänka på som konsument och varför det är så viktigt att inte bara första bästa mobilabonnemang som man ser.

Lista över de bästa mobilabonnemangen:

1. Hallon

Erbjudande: 49 kr/mån
i 6 mån, därefter 99 kr/mån

Fria samtal och sms
Ingen bindningstid
Spara oanvänd surf
4 GB Surf

2. Vimla

Erbjudande: 25 kr/mån
i 3 mån, sedan 100 kr/mån

Fria samtal och sms
Spara oanvänd surf
Ingen bindningstid
3 GB Surf

3. Fibio

Erbjudande: 39 kr/mån
i 2 mån, sedan 149 kr/mån

Fria samtal, sms och mms
Surfa utomlands
100% nöjd kund garanti
5 GB Surf

4. Chili mobil

299kr/mån
FRI SURF

Fria samtal, sms och mms
Surfa utomlands
Kundservice

5. A3

179 kr/mån

Fria samtal och sms
Spara oanvänd surf
Ingen bindningstid
8 GB Surf

6. Telenor

249kr/mån

Fria samtal, sms och mms
Surfa utomlands
4 GB Surf

Vad är det billigaste mobilabonnemanget?

Det billigaste mobilabonnemanget är helt enkelt ett abonnemang till din mobiltelefon som har en billig månadskostnad. I dagsläget finns det två operatörer som kan anses vara billiga – Chilimobil och Hallon, vid närmare titt kom vi fram till att Hallon trots allt är det billigaste alternativet just nu.

För att kunna se vilket mobilabonnemang som är billigast bör man först och främst utgå från sina egna behov. Exempelvis kan ett abonnemang till mobiltelefonen vara billigt för mig; men dyrt för dig. Det beror ju lite på vad vi är ute efter.

Förslagsvis, om jag surfar mycket vill jag givetvis åt ett mobilabonnemang som kan tillhandahålla fri surf. Samtidigt som det kan vara en dyr extrakostnad för någon som inte surfar särskilt mycket. Således bör man alltid utgå från sina egna behov när man försöker hitta billiga mobilabonnemang.

Så hittar man billiga mobilabonnemang

Det första steget för att hitta billiga mobilabonnemang är att ta kontakt med din nuvarande operatör. Kanske har du fortfarande bindningstid kvar på ditt nuvarande avtal. Då kan det bli problematiskt att jämföra och byta till något bättre.

Därefter, är det vettigt att jämföra de billigaste alternativen. Vi har skapat en ganska övergripande lista här ovanför, ett tips är att använda sig av den. Där kan du nämligen ganska enkelt identifiera mobilabonnemang som är billiga framför de som är lite dyrare.

Därefter, är det egentligen bara att klicka sig vidare till operatören och kolla om det är möjligt att teckna abonnemanget. Detta gör man enklast genom att ta kontakt direkt med den valda operatören. Oftast, kan hela täckningen ske på nätet genom att du bekräftar allting med ett mobilt BankID.

Kontrollera så att du inte har bindningstid på ditt nuvarande mobilabonnemang

Jämför det billigaste mobilabonnemangen i vår lista

Välj en operatör som du anser är av värde

Bekräfta bytet genom BankID på operatörens hemsida.

Billiga mobilabonnemang med fri surf

I dag använder vi svenskar allt mer surf på våra mobiltelefoner. Mycket av vardagsärenden flyttar nämligen in på nätet och ett bredband med mera har tappat lite uppmärksamhet. Visst, det mobila bredbandet är fortfarande väldigt populärt på grund av sin inneboende flexibilitet; men generellt ser vi att allt fler använder sin mobiltelefon för surfen.

Därför kan det vara lönsamt att hitta ett billigt mobilabonnemang med fri surf. Och baserat på våra undersökningar kunde vi fastslå att Chilimobil erbjuder det bästa och billigaste alternativet om man är på jakt efter obegränsad surf.

Billiga mobilabonnemang för företaget

Det kan vara mycket fördelaktigt att leta efter billiga mobilabonnemang för företag. Framförallt, eftersom mobilabonnemang kan vara en ganska stor kostnad för diverse näringsidkare där ute. Att få ned månadskostnaden genom att ta del av erbjudanden och rabatter för ens företag kan därför löna sig i längden. Nedan ser du ett axplock av alla rabatter och billiga erbjudanden som företag kan ta del av just nu.

Lista över billiga mobilabonnemang för företag:

 • Chilimobil
 • Hallon
 • Telenor
 • Tre

Billiga mobilabonnemang pensionär

Det kan även vara fördelaktigt att leta efter ett billigt mobilabonnemang om man är pensionär eller senior. Framförallt, eftersom det ofta återfinns riktade rabatter mot just dessa grupper. Nedan har vi presenterat en lista över billiga mobilabonnemang för just pensionärer.

Lista över billiga mobilabonnemang för pensionärer & seniorer:

 • Chilimobil
 • Hallon
 • Telenor
 • Tre

Billiga mobilabonnemang barn & familj

Andra grupper i samhället som ofta kan ta del av billiga erbjudanden är barn. Och det finns inte direkt några undantag när det gäller mobilabonnemang; snarare är det lite tvärtom. Det finns nämligen en hel del erbjudanden för alla barn där ute. Nedan ser du alla erbjudanden och rabatter man kan ta del av som barn ute på mobiloperatörsmarknaden.

Lista över billiga mobilabonnemang för familjer & barn:

 • Hallon
 • Telenor
 • Tre
 • Chilimobil

Billiga mobilabonnemang för studenter

Den sista, och kanske mest omfattande samhällsgruppen som brukar kunna ta del av billiga mobilabonnemang är just studenter. Här har i princip de flesta operatörer en riktad deal som ofta är mer omfattande än andra erbjudanden. Det löner sig nämligen att vara student om man är på jakt efter ett mobilabonnemang.

Lista över billiga mobilabonnemang för studenter:

 • Chilimobil
 • Hallon
 • Telenor
 • Tre

Billiga mobilabonnemang inklusive mobil / med telefon

Om man söker efter ett mobilabonnemang samtidigt som man också är på jakt efter en ny mobil kan det såklart vara lönsamt att sammanstråla dessa två intressen. Åtminstone om man kan identifiera en operatör som kan erbjuda billiga mobilabonnemang med mobil eller telefon.

Som tur är, finns det faktiskt en hel del olika operatörer som erbjuder både telefon och mobilabonnemang – till ett billigt pris. Vi har gjort vårt yttersta för att kunna presentera dessa aktörer nedanför.

Lista över billiga mobilabonnemang inklusive mobil / med telefon

 • Chilimobil
 • Hallon
 • Telenor
 • Tre